Enrico Cauda, Cascina Fornace, Santo Stefano Roero
Enrico bor for enden af en støvet markvej – vi troede vi var kørt forkert, da vi spottede det fne hjemmelavede skilt i vejkanten – hos Enrico foregår alting i et afslappet tempo, og vinene er da også de mest naturlige vine i vores portefølje.
Som hos Oggero er opskriften minimum indblanding, intet tryllestøv i vinene her, blot omhyggeligt arbejde. Markerne ligger ovenfor vineriet, temmelig stejle parceller som Enrico kender som sin egen bukselomme og behandler med stor respekt.
Vinene på druerne Arneis & Nebbiolo er bløde, fyldige og sprællevende, især Arneis er meget atypisk og umanipuleret, med en smag som ikke er tæmmet af tilsætning af svovl. Vinene på Nebbiolo er mere klassiske, hvis man sammenligner stilen med vinene fra Langhe er de blødere, lidt sødere i frugten og mindre tanniske generelt. Som et eksperiment har vi fået Enrico til at tappe sin Viscà fra cementtank! En vin som kun har et meget lille indhold af vin fra fade, omkring 10%; superfrisk og dejlig saftig Nebbiolo.