Producenter

Dave Fletcher

Dave er australier og har lavet vin mange steder i Verden, men hans hjerte banker for Nebbiolo, druen som bruges til Barolo & Barbaresco i Langhe-området.

Dave arbejder som winemaker for Ceretto, en af de helt store producenter i Langhe, og producerer desuden vine fra lejede parceller i eget navn. Dave & familie bor i Barbaresco, med udsigt til det nye vineri, “La Stazione” – en nedlagt togstation, som udover vineri, rummer vinbar og måske kommende restaurant, og B&B på førstesalen.

Dave ́s store indsigt og lange erfaring er med til at gøre hver enkelt vin unik, alle vine har stor individualitet og emmer af gedigent håndværk. Der er ingen kemi her, til gengæld stor dedikation og minutiøs præcision! Alle druer dyrkes økologisk, indtil videre er et par af vinene certificerede, fra næste årgang alle. Daves kone Eleanor er med i virksomheden – og har blandt andet trøffeljagt på programmet.

Vine i sortimentet:

Arcato: druerne Arneis & Moscato i en tør, let macereret udgave, tætpå at være naturvin (meget lav intervention) Ufiltreret og let sløret i det visuelle udtryk. Frisk og tør, let tannisk på grund af macerationen,god aperitifvin, til antipasti eller ost. Certifceret økologisk. Kan drikkes nu – ikke gemmevin.

Chardonnay: fra nordvendt parcel ved Barbaresco, virkelig flot, klassisk udtryk – smager forrygende og minder meget om god Bourgogne. Fin til lyst kød & fisk. Kan drikkes nu og 3 – 4 år frem.

Barbera d ́Asti: Barbera (drue) fra Asti-området. Lys, let & transparent, meget frisk og let syredreven frugt, en del lakrids i smagen lige nu. Oplagt pastavin! Kan drikkes nu og 2 – 3 år frem.

Barbaresco: Nebbiolo fra forskellige parceller i Treiso og Barbaresco. Intens, energisk vin, på en gang lys og let.

Barolo: Årstal: 2013 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Alkohol: 14,3% • Størrelse: 75cl


 

Alberto Oggero, Canale, Roero

Første gang vi besøgte Alberto var vi ikke sikre på at være havnet det rigtige sted, huset lignede mest af alt et forvokset parcelhus, men vinmarken bagved indikerede at vi trods alt var på rette spor. Marken bag huset, Sandro d´Pindeta, er opkaldt efter Alberto´s bedsteforældre – og det er vinen derfra også. Alberto, en for området usædvanligt høj og rank mand, kom os i møde og bad os følge efter ham, steg op på Vespa´en og kørte i forvejen til vineriet, et pragtfuldt sted under ombygning, som nu er istandsat med smagelokale, vineri og privat residens.

Alberto arbejder med en naturlig tilgang til produktionen, hans vine på Arneis & Nebbiolo er præget af lav intervention, han eksperimenterer med Arneis med maceration og lagring på mindre fade – hvidvin med saft og kraft, og en lettere tannisk finish.

Nebbiolo Sandro d´Pindeta er dejlig let og enkel, nærmest som en Beaujolais, Roero DOCG minder om fin Barolo – og er absolut konkurrencedygtig med en del af de mindre vine fra Langhe. Nyeste skud på stammen er Roero Riserva Anime, fra en enkeltmark nær Alberto´s hjem.

Vine i sortimentet:

Anime Rosso DOCG: Årstal: 2017 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 75cl

Valle de lunghi 2016: Årstal: 2016 • Type: Hvidvin • Drue: Arneis • Størrelse: 75cl

Lunghi 14: Årstal: 2014 • Type: Hvidvin • Drue: Arneis • Størrelse: 75cl

Arneis: Årstal: 2016 • Type: Hvidvin • Drue: Arneis • Størrelse: 75cl

Sandro d’pindeta: Årstal: 2015 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 75cl


 

Enrico Cauda, Cascina Fornace, Santo Stefano Roero

Enrico bor for enden af en støvet markvej – vi troede vi var kørt forkert, da vi spottede det fne hjemmelavede skilt i vejkanten – hos Enrico foregår alting i et afslappet tempo, og vinene er da også de mest naturlige vine i vores portefølje.

Som hos Oggero er opskriften minimum indblanding, intet tryllestøv i vinene her, blot omhyggeligt arbejde. Markerne ligger ovenfor vineriet, temmelig stejle parceller som Enrico kender som sin egen bukselomme og behandler med stor respekt.

Vinene på druerne Arneis & Nebbiolo er bløde, fyldige og sprællevende, især Arneis er meget atypisk og umanipuleret, med en smag som ikke er tæmmet af tilsætning af svovl. Vinene på Nebbiolo er mere klassiske, hvis man sammenligner stilen med vinene fra Langhe er de blødere, lidt sødere i frugten og mindre tanniske generelt. Som et eksperiment har vi fået Enrico til at tappe sin Viscà fra cementtank! En vin som kun har et meget lille indhold af vin fra fade, omkring 10%; superfrisk og dejlig saftig Nebbiolo.

Vine i sortimentet:

Desaja: Årstal: 2017 • Type: Hvidvin • Drue: Arneis • Størrelse: 75cl

Arneis Pedaforno: Årstal: 2016 • Type: Hvidvin • Drue: Arneis • Størrelse: 75cl

Viscà: Årstal: 2015 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 100cl

Valdovato: Årstal: 2013 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 75cl


 

Ezio Poggio, Costa Vescovato

Timorasso! Druen som kun bor i dette område, giver friske kraftige hvidvine, som efter et par år udvikler spændende mandelnoter parret med smag af asparges og citrusskal. Archetipo hedder vinen fra Poggio, aktuelt årgang 2015, som er ved at være klar. Vi har desuden magnum fra 2014 som er virkelig fin lige nu.

Poggio´s Rosato på Barbera er en fn og enkel rosévin, lidt kraftigere end normalt og den perfekte terrassevin til hygge og grillmad. Desuden har vi netop bestilt en håndfuld fasker af Ezio´s Timorasso Spumante, som han for første gang
har produceret efter Metodo Classico/Champagnemetoden!

Vine i sortimentet:

Archetipo Magnum: Årstal: 2014 • Type: Hvidvin • Drue: Timorasso • Størrelse: 150cl

Rosato: Årstal: 2015 • Type: Rosevin • Størrelse: 75cl

Archetipo: Årstal: 2015 • Type: Hvidvin • Drue: Timorasso • Størrelse: 75cl


 

Carlo Daniele Ricci, Costa Vescovato

Ricci´s vine er nok de mest specielle på Timorasso, man overhovedet kan fnde fra Costa Vescovato – der er fuld skrue på druens specielle karakter – Ricci´s tilgang og flosof er en produktion med ultralav indblanding; vinene klares og fltreres ikke, tilsætningen af svovl er minimal.

Vinene på Timorasso er ekstreme i fremtoningen, meget urtede og intense i smagen. Holdbarheden er også usædvanlig, eksempelvis er San Leto Riserva 2004 stadig absolut frisk og kan klare en håndfuld år mere på faske. Alle vores vine fra Ricci er lavet på Timorasso, med undtagelse af Rispetto (Riesling Italico/Sauvignon Blanc) De er alle meget individuelle i udtrykket, fra den friske og nærmest perlende Derthona til den helt unikke San Leto, som man bør se at få smagt!

Læs mere her

Vine i sortimentet:

San leto: Årstal: 2009 • Type: Hvidvin • Drue: Timorasso • Størrelse: 75cl

Colli Tortonesi Timarasso: Årstal: 2012 • Type: Hvidvin • Drue: Timerasso • Størrelse: 75cl

Vino bianco 16 (Derthona): Type: Hvidvin • Drue: Timorasso • Størrelse: 75cl

Giallo di costa: Type: Hvidvin • Drue: Timorasso • Størrelse: 75cl

Vino Bianco 17: Årstal: 2017 • Type: Hvidvin • Drue: Timorasso • Størrelse: 75cl

Io Cammino: Type: Hvidvin • Drue: Timorasso • Størrelse: 75cl

Terre Timarasso: Type: Hvidvin • Drue: Timorasso • Størrelse: 75cl

Castellania: Type: Rødvin • Drue: Barbera • Størrelse: 75cl


 

E. Molino, La Morra

Sergio Molino er “dottore”, vinkonsulent med base i La Morra, han har en del fne kunder at prale med; blandt andre Enzo Boglietti, Ciabot Berton, Franco Conterno, Travaglini etc. Sergio er en rar og festlig mand, vi har haft stor glæde af hans selskab og ekspertise mange gange! Alle Sergio´s vine er fra La Morra, klassiske vine med kraftfuldt uftryk.

Vine i sortimentet:

Barbera Melia 2013: Årstal: 2013 • Type: Rødvin • Drue: Barbera • Størrelse: 75cl

Barolo Rocca 2011: Årstal: 2011 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 75cl

Barolo Riserva del Fico 2008 Piero: Årstal: 2008 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 75cl


 

Benevelli, Monforte d´Alba

Måske den hyggeligste by i området, med et par fine vinbarer i centrum, man ikke må gå glip af. Benevelli er ny i vores portefølje, vinene er relativt lette og transparente og gammeldags i positiv forstand. Fra Dolcetto til Barolo Le Coste. Klassisk stil, hvor Monforte-karakteren genkendes med det samme.

Vine i sortimentet:

Dolcetto d´Alba: Årstal: 2018 • Type: Rødvin • Drue: Dolcetto • Alkohol pct: 14 % • Størrelse: 75cl

Barbera d´Alba: Årstal: 2017 • Type: Rødvin • Drue: Barbera • Alkohol pct: 14% • Størrelse: 75cl

Nebbiolo d´Alba: Årstal: 2017 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Alkohol pct: 14% • Størrelse: 75cl

Barolo Ravera: Årstal: 2015 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Alkohol pct: 14,5% • Størrelse: 75cl

Barolo Le Coste: Årstal: 2015 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Alkohol pct: 14,5% • Størrelse: 75cl


 

Sesta Classe, Monforte d´Alba
En enkelt vin fra 10 unge mennesker – alle bosat i Monforte. En del af dem er børn af de bedst kendte producenter, Conterno, Alessandria, Bosio, Giachino etc. Vinen er på Barbera/Nebbiolo – 50/50% – og usvovlet. Den dufter og smager fantastisk, faktisk skinner Monforte´s karakter igennem.

Vine i sortimentet:

Sesta Classe: Årstal: 2018 • Type: Rødvin • Størrelse: 75cl


 

Il Bosseto, Trezzo Tinella

Flavio Bera & familie producerer Dolcetto, Moscato & Nascetta. Vinene er slanke og fine og meget personlige. Den ret ukendte Nascetta giver en heftig hvidvin i en kraftfuld stil, en vin som kan stå distancen til gode grøntbaserede retter. Dolcetto er supersaftig, med en god fornemmelse af lakrids og blåbær. Moscato er en perfekt hyggevin til sommerdesserten, f.eks. Vanilleparfait med jordbær og mynte.

Vine i sortimentet:


 

Barbacàn, Valtellina
Nebbiolo fra Alperne i Lombardiet, lettere end vinene fra Langhe, friskere og midre tanniske. Druerne dyrkes på terrasser, hvilket gør arbejdet temmelig udfordrende. Luca & Matteo Sega har fat i den lange ende med deres intense kølige vine. Og etiketterne er smukke og anderledes!

Vine i sortimentet:

Rosso di Valtellina DOC: Årstal: 2018 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 75cl

Valtellina Superiore SOL DOCG: Årstal: 2017 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 75cl

Valtellina Superiore Pizamèj DOCG: Årstal: 2017 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 75cl

Valtellina Superiore Livèl DOCG: Årstal: 2017 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 75cl


 

Boffalora, Valtellina

Nabo til Barbacàn, anderledes stil i en endnu mere naturlig retning. Umo er en vidunderlig vin, let og frugtige, nærmest som en god Bourgogne. Glimrende altenativ til Langhe-vinene, hvis du vil undgå for mange tanniner.

Vine i sortimentet:

Sforzato DOCG: Årstal: 2014 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 75cl

Pietrisco DOCG: Årstal: 2015 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 75cl

Umo: Årstal: 2016 • Type: Rødvin • Drue: Nebbiolo • Størrelse: 75cl


 

Monfrà, Monferrato

Skønne vine fra Monferrato, Heremit & Panikos; på henholdsvis Barbera & Grignolino. Ultrablød og lækker vin med fine blomsternoter og en næsten parfumeret fremtoning i duften. Perfekte til den lette grillmad i sommervarmen, servér let afkølet, omkring 12-13 grader. Barbea har netop har fået 5 ud af 6 mulige stjerner i Gastro.

Vine i sortimentet:

Heremit: Årstal: 2016 • Type: Rødvin • Drue: Barbera • Størrelse: 75cl.

Panikos: Årstal: 2017 • Type: Rødvin • Drue: Grignolino • Størrelse: 75cl


 

Azienda Agricola Ghiga, Castiglione Tinella

Vinene fra Ghiga er enkle, velsmagende og rene. Moscato d´Asti; den perfekte sommerdessertvin er mere fyldig end normalt, perfekt til jordbærtærten eller vanilleisen på en varm sommerdag. Skal det være lidt fnere har vi også Moscato Passito, dessertvin lavet på druer som har hængt på planten indtil november, hvilket giver en koncentreret og sød vin.

Ghiga´s Barbera d`Asti er en bestseller fra Enrico, god balance og præcis Barberafrugt uden forstyrrende elementer. Den oplagte pastavin – eller til antipasti.

Vine i sortimentet:

Barbera d´Asti: Årstal: 2017 • Type: Rødvin • Drue: Barbera • Størrelse: 75cl

Moscato d´Asti: Årstal: 2018 • Type: Mousserende sød • Alkohol pct: 5% • Størrelse: 75cl

Moscato Passito ”Ultimo Grappolo”: Type: Dessert • Størrelse: 75cl