Producenter
David Fletcher, Barbaresco
Dave er australier og har rejst rundt i Verden for at lære at lave vin, inden han ”landede” i Piemonte og forelskede sig i Nebbiolo. Han arbejder som winemaker hos verdensberømte Ceretto, og har desuden en prodution af vine i eget navn. Dave producerer vine på druesorterne Favorita, Barbera, Arneis, Moscato, Chardonnay & Nebbiolo
E.Molino, La Morra
Sergio Molino er perfektionist, uddannet ønolog med en stribe berømte kunder som han konsulterer med henblik på at lave teknisk korrekte vine, som samtidig har karakterog personlighed. Sergio har en lille produktion af Barbera & Nebbiolo, udelukkende fra La Morra, inklusive to fotte Barolo-vine fra Bricco Rocca og Bricco del Fico.
Stefano Corino, La Morra
Stefano er søn af berømte Renato Corino, og har indtil videre en enkelt vin i porteføljen, Barolo Roncaglie, som stilmæssigt minder meget om hans fars vine, semimoderne Nebbiolo med et solidt udtryk.
Cristian Boffa, La Morra
Cristians vine er klassiske, i den lette ende af skalaen med en lethed som minder om Pinot Noir fra Bourgogne. Alle vine kommer fra marker i La Morra, Barbera & Nebbiolo, inklusive Barolo del Comune di La Morra & Barolo Capalot.
Lapo Berti, La Morra
Mikroproducent fra La Morra med præcise vine på Nebbiolo-druen, inklusive en fot Pet Nat. Nebbiolo d ́Alba, Barolo del Comune di La Morra & Barolo Fossati.
Azienda Agricola Ghiga, Castiglione Tinella
Saftig Dolcetto & Barbera samt Moscato fra brødrene Ghiga. Prisvenlige vine som har fn personlighed, ret perfekte til vinmenuen til din store fest.
Emilio Vada, Coazzolo
Vine fra området øst for Barbaresco. Energisk Dolcetto, lækker Barbera og den smukke Nebbiolo L ́Erth, som sagtens kan hamle op med vinene fra de bedste kommuner i Langhe.
Ezio Poggio, Vignole Borbera
Hvidvin på Timorasso fra det sydlige Piemonte. Timorasso er en ener, meget aromatisk druesort med et umamipræget udtryk, her både som stille vin og mousserende efter Champagnemetoden. Den røde vin, Caespes, er fremstillet på Barbera og Bonarda. Ezio bruger kun ståltanke, ingen fade her.
Daniele Ricci, Costa Vescovato
Unikke vine på Timorasso, Barbera og Nebbiolo. Alle Daniele ́s vine har deres helt eget personlige udtryk og han regnes også for den mest ekstreme producent i området, dejlig anarkistisk tilgang til fremstillingen. Vinene på Timorasso er alle helt forskellige i komposition og udtryk.
Luca Canevaro, Avolasco
Vores tredje producent fra det sydlige Piemonte. Flot saftig rødvin og klassisk Timorasso.
Barbacàn, San Giacomo, Sondrio (Lombardiet)
Nebbiolo fra Alperne, højt beliggende vinmarker (600-800 meter) med en anderledes struktur end vinene fra Langhe, mere tilgængelig tannin og friskere frugt. Stort set umanipulerede vine. Bonusinfo: Luca, Matteo & Co. er meget underholdende, tjek dem på Instagram!
Boffalora, Andevenno (Lombardiet)
Mere Nebbiolo fra Alperne, endnu mindre intervenerede vine end Barbacàns, smuk naturlig fremtoning med en fantastisk kølighed og stringens.